torstai 18. kesäkuuta 2020

Kesäkuun palkkakausi

Mun kesäkuun palkkakauden (20.5. – 17.6) budjetti meni ruokajuttujen osalta jokseenkin pieleen. En jotenkin tajunnut, että ravintolat avautuvat ja tämä aiheuttaa taas ravintolaliikennettä mullekin. Muutamalla terassilla kävin syömässä vaikka itse ravintolaan sisäänmeno ei vielä oikein houkuta. Pari kertaa haettiin työkaverin kanssa lounasta puistoon, jota ei voinut maksaa epassilla eli laitoin nämä ravintolakuluihin.

Itse ruokakauppakulut myös ylittyivät. Tämä johtuu siitä, että päätin laittaa ruokakauppa-nuukailun romukoppaan ja ostaa mitä tarvitsen/haluan. Tämä mun kuntoprojekti on siten sujunut hyvin, että urheilut sujuvat tosi hyvin ja ei ole vaikeaa löytää motivaatiota lähteä lenkille tms. Urheilen 5-6 kertaa viikossa 1-2 tuntia kerralla. Alkukevät meni tosi hyvin ja ruokailutkin pysyivät hallinnassa kunnes huomasin tuossa huhti-toukokuulla, että mun makeansyönti alkoi päästä käsistä. Söin melkein joka päivä jotain karkkia, kakkua, jäätelöä tms. Asiaa ei auttanut, että innostuin leipomaan tässä kotona 24/7 kökkiessä. Lopputulos on ollut, että aktiivisista urheilumääristä huolimatta paino junnaa paikallaan. Lähdettiin sitten tätä purkamaan mun PT:n kanssa, kirjoittelin noin viikon ruokapäiväkirjaa ja sieltähän se syy löytyi. Syön aivan liian vähän mun treenimäärät huomioon ottaen. Nyt on ihan uudet kuviot ja reilun viikon ajan, kun olen malttanut syödä kunnolla niin makeanhimo on oikeastaan kadonnut ihan kokonaan. Olen siis syönyt kunnolla ja oikeita ruoka-aineita. Hyvät rasvat puuttuivat kokonaan ruokavaliosta. Näistä syistä johtuen en ole enää katsonut ruokajuttujen hintaa vaan olen ostanut huoletta avokadoja, pähkinöitä, kalaa, marjoja, hedelmiä, erilaisia vihanneksia ja aina välillä jopa jotain valmis-salaattimiksejä. Aion jatkaa näin ainakin tämän kesän, koska haluan saada tämän painonkin liikkeelle! Omalla kohdallani toteama, että ruoka voi olla samaan aikaan joko halpaa ja hyvää, hyvää ja terveellistä tai terveellistä ja halpaa, tuntuu pitävän paikkaansa. Tästä varmaan moni on eri mieltä, mutta näin koen asia olevan omalla kohdallani juuri nyt. Katsotaan kun saan tämän uuden ruokavalion toimimaan niin opinko vähän soveltamaan ja saamaan taas ruokakustannukset kuriin.

Palkka oli onneksi vähän normaalia suurempi, koska työnantajani maksoi jokaisella 500 euron korona-lisän kattaaksemme kotonatyöskentelystä aiheutuvia kuluja. Mielestäni tämä oli aika reilusti tehty! Tosiasiahan on, että kyllä tämä jatkuva kotonaolo näkyy sähkölaskussa ja vesilaskussa. Ja esim kahvikuluissa – ennen mulle kesti paketti kahvia noin kuukauden, nyt menee 2-3 kuussa :D Työnantaja kyllä myös aika paljon säästää matkakuluissa, päivärahoissa tms, koska normaalisti useampi sata työntekijää lentelee ja yöpyy ympäri Eurooppaa ja Aasiaa, kun taas nyt 100% henkilöstöstä on istunut viimeiset 3,5 kuukautta kotona. Voisin kuvitella, että matkustusbudjetti näyttää aikamoista hymynaama, joten kait sieltä vähän ekstraa voi maksaa :)

Lisäksi tuli osinkoja Sampolta ja Tokmannilta. Viime vuonna kirjoittelin passiivisista tuloistani (https://glendoraraha.blogspot.com/2019/05/passiiviset-tulot-toinen-katsaus.html) ja että tavoite olisi nelinkertaistaa passiiviset tulot tänä vuonna viime vuoteen verrattuna. Vielä ollaan aika takamatkalla, mutta syksyllä pitäisi vielä jotain tulla niin katsotaan sitten loppuvuodesta. Tämä vuosi on joka tapauksessa aika erilainen osingonmaksujen kanssa koronan vuoksi. Tällä hetkellä osinkoja siis tullut huimat 192 euroa (nettona) ja tilikorkoja 41 euroa (netto). Yhteensä 233 euroa. Tavoite on siis 500 euroa. Osinkoja pitäisi vielä olla tulossa 140 euroa ja saa nähdä mitä TietoEvry päättää (toistaiseksi holdaavat osinkojen maksuja). Ja katsotaan nyt mitä osakkeita loppuvuonna vielä plakkariin kertyy. Äkkiseltään näyttäisi etten 500 euroon pääse, mutta mitä tahansa voi tapahtua.   

Mutta ruokakuluja lukuunottamatta budjetti toteutui itseasiassa ihan hyvin, kun nyt tarkemmin asiaa katselin. Muutama ihonhoitotuote oli loppumassa niin kosmetiikkaan meni hieman rahaa, mutta tämä oli tiedossa ja budjetoitu. Ostin vähän säilytysastioita keittiöön kuivatavaroille. Yllätyskuluja oli jonkin verran, mutta ei mitään radikaalia. Pitkästä aikaa oli muutaman kerran vuodessa tulevia kuluja eli liitonmaksu ja vakuutusmaksut. Hyväntekeväisyyteen meni vähän enemmän, peruskuukausilahjoitusten lisäksi osallistuin erääseen korona-aiheiseen lahjoituskohteeseen Suomessa.

Säästöön sain hyvät summat. Osakkeita en ostanut lainkaan, koska kurssit tuntuvat taas ponnaanneen ihmeellisen ylös. Palkkapäivää ennen tilillä oli vielä ruhtinaalliset 5 euroa 80 senttiä eli sain nämä vielä lisättyä säästötilille.

Mennyt kuukausi on ollut aika käänteentekevä omalla kohdallani. Jotkut ehkä arvaavat jo mitä olen täällä alkanut puuhaamaan, mutta kirjoittelen tästä sitten tarkemmin, kun asiat ovat vähän varmempia. Muutoksia on joka tapauksessa tulossa ja sanoisinko että erittäin positiivisia!

Juhannuksen aion ottaa todella rauhallisesti ja olla lähinnä vain kotona. Kaipaan sitä nyt aika hektisen kesän aloituksen jälkeen. Suunnitelmissa on syödä, saunoa, uida, urheilla ja lukea. Onneksi sää näyttää erittäin lupaavalta. Tänään myös maksettiin vuosibonukset, jotka kohdallani olivat aika isot tänä vuonna, jei. Eli sanoisinko että fiilikset täällä ovat juuri nyt aika todella hyvät!

Kivaa juhannusta kaikille!


Tarkemmat luvut


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...