tiistai 27. helmikuuta 2018

Helmikuun tulot ja menot

Olen vähän nyt solmussa budjettini kanssa. En ole ihan varma mistä tämä johtuu, mutta uskoisin pääsyyllisen olevan siinä, että olen leikkinyt ”viime-kuun-ylijäämä-tuloilla” eli jos edelliskuulta jäi jotain ns yli, en siirtänytkään näitä säästöön/vararahastoon vaan siirsin ne seuraavan kuun tuloiksi. Selkeästi en osaa tätä, koska budjetti on ihan sotkussa, enkä saa tuloja ja menoja täsmäämään… Minulta jäi tammikuulta käteistä rahaa yli ja siirsin nämä ns tuloiksi helmikuulle ja nyt kaikki tuntuu olevan aivan sotkussa. Samoin siirsin tammikuun tilille jääneen ylijäämään + osan helmikuun palkasta vararahastoon siten, että siirsin sinne yhteensä 1.000 euroa tammikuun 20. päivä ja täten sain sen 9.000 euroon. Nyt en ota selvää, että paljonko tästä 1.000 eurosta oli tammikuun palkasta ja paljonko helmikuun palkasta. Samoin se, että pidän 100 euron bufferia käyttötilillä yllättäviä menoja varten, sotkee vähän kuvioita. Tammikuussa käytin bufferia yhteen ravintolaillalliseen juuri ennen palkkapäivää ja periaatteessa tämähän sitten pitää kompensoida seuraavasta kuusta.. Huoh olen tainnut tehdä tästä systeemistä vähän liian monimutkaisen nyt itselleni :D

Tästä lähtien aloitan siis joka kuukausi nollasta huolimatta mitä edellisessä kuussa on tapahtunut. Ylijäämät ohjaan jonnekin, kunhan vain keksin minne (todennäköisesti sinking funds –tilille), mutta en missään nimessä enää siirrä niitä tuloiksi uuteen kuukauteen. Katsotaan josko tämä toimisi paremmin.

Tässä on joka tapauksessa jonkinlainen koonti helmikuun tuloista ja menoista. Olen joutunut vähän säätämään summia eli oikeasti en tiedä paljonko mulla meni vararahastoon, mutta jotta saan kaiken täsmäämään, niin olen keksinyt sen summan. Ulkonasyömistä on ollut viime kuussa ihan hulvattomasti! En vieläkään pysty laittamaan ruokaa uudessa asunnossani ja asiaan on myös vaikuttanut se, että helmikuun palkkakaudesta olen ollut työ- sekä lomamatkalla nyt yhteensä 20 päivää eli kotona en suuremmin ole aikaa viettänyt. Mutta tässä se nyt on!

Tulot
Palkka: 2.473,21€ (Yllättäen sovittu korotus ei tullut aikataulussa, maksettu takautuvasti vasta maaliskuun palkassa. Samoin vuoden alusta näköjään nostettu tyel-prosentti aiheutti sen, että palkka oli jopa edellistä palkkaa huonompi. Jee.)

Tammikuun käteisylijäämä: 150€

Ekstrat: 200€ (Myin lisää huonekaluja ja provikka siitä)

Tammikuun päivärahat: 202€

Tulot yhteensä: 3.025,21€

 

Menot (jos toteuma eri kuin budjetoitu niin siitä kommentti perässä, muuten on vain yksi summa)
Vuokra+vesi: 945€

Ruoka (käteinen): 250€

Ekstra (käteinen): 150€

Kavereiden vierailuviikonloppu (käteinen): 100€

Bussi: 50€ - toteuma 30€

Terveys: 92€ - toteuma 161€

Liitto: 35,71€

Rahastot: 70€

Liikuntasetelit: 0€ - toteuma 16€ (maksoin ennen nämä käteisellä ekstra-kategoriasta, nyt nämä maksetaan toimistosihteerimme tilille eli tarvitsee alkaa budjetoimaan nämäkin..)

Master-lasku = työmatkakuluja: 0€ - toteuma 22,28€ (Minulla on yllättäen ollut todella paljon työmatkoja nyt viime aikoina, enkä ole osannut varautua omiin kuluihini matkoilla, joita pääsääntöisesti tulee lentokentillä syömisestä. Yritän maksaa debit-kortilla kaiken mahdollisen, mutta aina se ei onnistu ulkomailla ja joudun käyttämään luottoa.)

VR: – 8,90€

Läksiäisilta: 126,05€ (sisälsi illallisen, baareilun + taksin)

Pikkujoulukampaus+meikki: 60€ - toteuma 0€ (laskua ei tullut vieläkään!)

Hieroja: 0€ - toteuma 68€ (olin viikon lapissa, hieroja oli vähän extemporee-juttu)

Sinking funds: 0€ - 548,20€

Vararahastoon meni: 494,07€

Menot yhteensä: 3.025,21€

 
Lopputulos on siis tällä kertaa vähän keinotekoinen nolla. Helmikuussa oli myös menoja, joita en ollut budjetoinut lainkaan ja jotka eivät menneet ekstrat-kategoriasta. Päätin nyt toistaiseksi antaa vararahaston olla 9.000 euroa ja kerryttää käteistä sinking funds tilille mahdollista muuttoa varten. En viihdy nykyisessä asunnossa ja yritän muuttaa heti vain kun keksin että minne ja löydän sitten sieltä sen asunnon. Olen nyt vähän tuuliajolla tämän muuttoni kanssa. Töiden ja muun elämän kanssa sujuu ihan hyvin, asuntoasia nyt tuottaa haasteita. Toivottavasti se tässä kevään myötä ratkeaa suuntaan tai toiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkkiorahasto

Työpaikkani on antanut mahdollisuuden laittaa tulospalkkiot jatkossa palkkiorahastoon. Tähän asti tulospalkkio on maksettu aina kerran vuode...