torstai 18. elokuuta 2022

Kolmanneksi viimeinen palkkapäivä taputeltu

Vähiin käy ennenkuin loppuu! Huomenna toiseksi viimeinen palkkapäivä vähään aikaan. Tällä tietoa olen saamassa palkkaa seuraavan kerran kesäkuussa 2023, mutta ikinähän ei voi tietää mitä tapahtuu.

Opinnot alkoivat tällä viikolla. Olen aika innoissani. Loppuvuosi näyttää tosi positiiviselta. Pystyn tekemään aika paljon alkuopintoja ns näyttöinä niin saan ekat opintopisteet suht helposti. Läpäisin jopa matematiikan tasotestin enkä joudu valmentavalle matematiikan kurssille. Kiitos kevään valmennuskurssin. Ainoa mistä en ole niin innostunut on ainejärjestötoiminta, opiskelijabileet, tuutorien houkuttelu opiskelijatapahtumiin :D Been there done that 20 vuotta sitten. 

Olen aika pitkälti vanhin aloittavassa ryhmässä. Sattumalta istuin parin ikätoverini (ja silti minua viisi vuotta nuorempia) vieressä orientaatiopäivinä niin sain vaihdettu yhteistietoja ja yhdessä myös paettiin loppuillan tuutor-tutustumishetkeä. Tosi kiva oli tutustua muutamaan niin saa vertaistukea jos tulee jotain kysymyksiä, mutta etupäässä en ole opiskelemassa jotta laajentaisin sosiaalista elämääni. Pääasiassa teen online-opintoja mutta yhden lähiopetusjakson otin syksyn toiselle jaksolle. En ole tainnut vielä opintojani täällä blogissa kertoa, mutta pääsin siis opiskelemaan Haaga Heliaan liiketaloutta monimuoto-opintoina. Eli pystyn jatkamaan opinnot loppuun töiden ohessa sitten tulevaisuudessa, mutta olen tosi onnellinen nyt, että pari ekaa vuotta saan keskittyä pelkkiin opintoihin. Oon tosi innoissani! Tarkoitus on ”erikoistua” talouden&rahoituksen puolelle. Katsotaan mitä tästä seuraa! 

Mutta nyt harhauduin tästä kolmasvika-palkkakausi-selotuksesta! Laskin veroprosenttini loppuvuodelle niin saan muutaman satasen enemmän käteen nyt nämä vikat pari kuukautta. Myin vähän omaisuuttani ja siitä sain pari sataa, mutta muuten ei ollut muita tuloja palkan lisäksi.

Tässä kuussa tuli sähkölasku (joka on vielä tosi maltillinen johtuen määräaikaisesta sopimuksessa kesäkuulle 2023) ja liiton maksu. Ruokabudjetti meni yli, mutta tämä johtuu kesäloman aiheuttamasta laiskuudesta suunnitella ruokakauppaostoksia ja siellä on paljon valmisruokaa (sekä mansikoita ja herneitä).

Vapaa-aika/loma pitää sisällään vielä paljon kesälomakuluja plus muita kesämenokuluja. Palveluissa on isona kuluna 6 kerran PT-ohjaus. Muuten siellä on vain sokerointi ja icloud maksu. Tavarat näyttävät suurelta summalta, mutta tuosta 740 eurosta 460 euroa meni kulutussäästöön – tietokone ja puhelin ovat vielä ostamatta.. Nämä pitäisi kyllä ostaa pikimmiten, koska reilun kuukauden päästä olen ilman konetta ja puhelinta. Muuten ostin vähän sisustustavaraa, pari vaatetta ja lääkkeitä.

Taas tuli ”yllätyslahja” jota en osannut budjetoida – siskontyttöni muutti omaan kotiin ja ostin hänelle tuparilahjaksi kaikkea pientä hyödyllistä kuten vessapaperia :D Yllätyskuluissa on 20 euroa siirretty veikkaus-tilille jalkapallokisojen vuoksi. Siellä on edelleen 10 euroa, mutta tämä on jo hävittyä rahaa, joten menee kuluihin.

Laitoin 300 euroa asuntosäästöön ja 300 euroa sijoitussäästöön (tästä on osa käytetty jo).

Rahallisesti kuukausi meni tosi hyvin – sain hyvin rahaa säästöön ja silti aika rennosti sai käyttää rahaa. Vähän jännittää kun parin kuukauden päästä tuosta leikkaantuu pari tonnia pois, mutta yritetään elää sitten sen mukaisesti. Odottelen parhaillani ennakkopäätöstä aikuiskoulutustuen suuruudesta. Olen jo hahmotellut kk-budjettiani opintovapaalle, paljastan tämän sitten kun saan varmuuden summalle.

Alla tarkemmat luvut ja ihanaa viikonloppua kaikille J
 

2 kommenttia:

  1. Onnea, kuulostaa hyvältä opintosuunnalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin näin alussa vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja odotan innolla että pääsen aloittamaan kunnolla :)

      Poista

Sijoituskatsausta pitkästä aikaa

En ole kovin innokkaasti tänä vuonna kirjoitellut sijoituskatsauksia. Helsingin pörssi on nyt lasketellut noin kaksi vuotta syksystä 2021 al...