lauantai 24. huhtikuuta 2021

Huhtikuun tulot ja menot

Huhtikuun palkkakaudella (20.3. – 19.4.) sain osinkoja kuudesta eri yrityksestä: Fiskars, YIT, TietoEvry, Tokmanni, Kojamo ja UPM. Suurin potti tuli UPM:ltä 121 euroa. Hieman laskin väärin oletuksen, koska en ollut huomannut, että TietoEvry maksaa kahdessa osassa. Toinen puoli tulee sitten lokakuussa. Palkka oli sama kuin aiemminkin.

Huhtikuussa yritin vähän lomailla (pääsiäisen yhteydessä pari lisälomapäivää), mutta muuten en tehnyt muuta kuin töitä. Oli aika helvetillinen kuukausi rehellisesti sanottuna. Mulla tuli 40 ylityötuntia ja kirjaimellisesti en tehnyt muuta kuin töitä. Jäi tanssitunnitkin väliin koko kuukaudelta. Toissa viikonloppukin meni töissä ja tänään lauantai-aamuna olo on hämmentävä kun ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ei tarvitse tehdä töitä. Meillä oli iso virtuaalinen kongressi, jonka yksi pääjärjestäjistä olin. Tilaisuus oli nyt tällä viikolla ja onneksi kaikki meni todella hyvin. Mutta ihan järjetön työmäärä. En tehnyt yhtään mitään muita töitä kuin tätä yhtä kongressia (näiden tilaisuuksien järjestäminen noin 30% mun toimenkuvasta). Odotan vähän kauhulla, että mikä kaaos siellä odottaa, mutta en aio ajatella sitä nyt tänä viikonloppuna. Suljin perjantaina koneen kello 16.45 ja en ole edes vilkaissutkaan sähköposteja sen jälkeen enkä aio ennen maanantai-aamua. Tällä viikolla pahimmillaan vielä puolilta öin hengailin koneeni kanssa ja oikokatsoin seuraavan aamun ohjelman videoita. En oikein osannut varautua työmäärään, toivottavasti sitä oppii. Seuraavasta kerrasta jo puhuin esimieheni kanssa, että tarvitsen enemmän ulkopuolista apua. Onneksi mulla oli jo tälläkin kertaa vähän ulkopuolista apua, mutta en osannut yhtään ennakoida kuinka paljon sitä olisi tarvinnut. Kaikesta onneksi viisastuu. Tällaista en kestä toista kertaa.

No mutta niihin kuluihin! Edellisen työmäärän kuvauksen oli tarkoitus vähän alustaa sitä, että kulutus pääsi vähän käsistä. Tosiaan kiireessä ja stressissä on todella vaikea pitää kulutusta suunnitelmallisena. Tämän huomaa aika mainiosti allaolevasta päiväkulutusseurannasta – maaliskuu vihertää nätistä (eli paljon päiviä kun en käyttänyt rahaa) kun taas huhtikuu näyttää aika paljon vauhdikkaammalta rahankäytön puolesta. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että kyennyt/ehtinyt suunnitelmalliseen kaupassa käyntiin ja juoksin vain päivittäin hakemassa jotain pientä. Onneksi olin tilannut ruokaboksin kongressiviikoksi, joka auttoi ihan suunnattomasti niin ei tarvinnut itse suunnitella ruokiaan eikä käydä ostamassa niitä.   


Pakollisia kuluja oli tässä kuussa vain laina, vastike, vesi ja ruokakulut. Pääsin ruokakuluissa 300 euron budjettiini vaikka tilasin yhden ruokaboksinkin. Vapaa-aikabudjetti alittui ja johtunee siitä, ettei ollut aikaa viettää vapaa-aikaa :D Siellä on kaksi pikaruoka-annosta ja sitten uusin museokorttini ensi vuodelle. Palveluissa oli siivous, sokerointi, kasvohoito ja pari ruokakauppatoimitusta. Tavarakategoria ylittyi; siellä on silmätippoja, tyyny+tyynyliina, säilytysrasioita ja dödö. Matkustus oli siis pääsiäisen lapin matka ja se alittui. Alitus johtui aika pitkälti siitä, että satutin reissussa polveni ja jäi laskettelupäivä välistä tästä syystä. Muutoin olisin ollut aikalailla 400 euron arviossani. Polvi onneksi vain venähti ja alkaa olla aika kunnossa jo nyt. Hyväntekeväisyyteen meni suunnitellut kk-lahjoitukset.

Säästöön meni joka tapauksessa hyvin rahaa vaikka tuntuikin, että rahaa valui joka päivä jonnekin muualle. Olen nyt tänä vuonna saanut kuukausittain säästöön rahaa 800 – 1.800 euroa johon olen tosi tyytyväinen. Jotenkin tosi kiva saada melkein 1.000 euroa säästöön jopa sellaisena kuuna kun menoja ja kuluja on paljon. Ja parhaimmillaan jopa parin tonnin pintaan! Mielenkiintoista nähdä, että muuttuuko tämä nyt jos ja kun maailma aukeaa. Töissä puhuttiin jo työmatkasta syksyllä, joka itseasiassa hieman herätti pelon tunteita.. En tiedä haluanko matkustaa ulkomaille vielä tänä vuonna. No nähtäväksi jää. Juuri nyt tuntuu, ettei sitä rokotetta ikinä tule mun ikäryhmään asti, mutta ehkä se sieltä kuitenkin tulee.

Alla taas tarkemmat luvut! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syyskuun tulot ja menot

Syyskuussa tuloja oli palkka, veronpalautukset, Fiskarsin osingot ja vähän random-tuloja. Laina/korkokulut olivat vielä entisellään huolim...