maanantai 23. marraskuuta 2020

Passiiviset tulot – kolmas katsaus (vuosi 2020)

Vuonna 2018 sain passiivia tuloja noin 28 euroa. Vuonna 2019 summa oli noin 120 euroa + 5 Nordean osaketta + syksyltä vielä toisen erän Wärtsilän osinkoa (en mistään löytänyt paljonko tämä oli...). Alla tarkemmat tekstit:  

Minulla on vähän mennyt sekaisin verottomat ja verolliset sijoitustulot, mutta annettakoon tämä sekoilu minulle anteeksi näin aloittelevana sijoittana. Ja summat ovat vielä niin pieniä, ettei veroilla ole kovin suurta merkitystä. Tästä eteenpäin yritän puhua vain verottomista summista. (Toivottavasti onnistun.)

Passiiviset tuloni koostuvat siis tällä hetkellä osingoista ja tilikoroista. Vuosi 2020 ei ole muutos tähän vaikka yhtenä tavoitteenani oli keksiä uusi sijoitusmuoto tälle vuodelle. En ole onnistunut (tai en ole oikeastaan muistanut edes ajatella asiaa). Ehkä ensi vuonna.

Vuoden 2020 passiivisten tulojen katsaus on odotuttanut itseään, koska tänä vuonna on ollut niin epäselvää, että maksavatko yhtiöt osinkoja lainkaan. Ja jos ovat maksaneet niin maksua on saatettu viivästyttää loppuvuodelle. Mutta nyt alkaa olla passiiviset tulot saatu ja katsaus on mahdollista tehdä.

Kunnianhimoinen tavoitteeni saada 500 euroa verotonta tuloa ei onnistunut: https://glendoraraha.blogspot.com/2019/05/tavoite-passiiviset-tulot.html. Ehkä ensi vuonna.

Vuonna 2020 sain osinkoja verollisena 406 euroa ja tilikorkoja noin 9-10 euroa (verottomana 7,5 euroa, nämä siis maksettiin tilille, verot oli jo otettu etukäteen). Osinkoja maksoi Wärtsilä, Fiskars, UPM, Sampo, Tokmanni ja TietoEvry. Wärtsilä, UPM ja Fiskars maksoivat alkuperäisen suunnitelman mukaan. Sampo ja TietoEvry leikkasivat osinkoaan. Osingon maksun peruivat kokonaan Vincit (en enää omista), Nordea ja Marimekko. Tokmanni ensin leikkasi, mutta maksoi sitten syksyllä lisäosinkona alkuperäisen tavoitteen mukaisesti, koska tulos oli hyvä. En laskenut paljonko olisin osinkoja saanut, jos alkuvuonna omistamani yritykset olisivat maksaneet suunnitelman tai viime vuoden mukaisesti.

Jos nyt vuodelle 2021 ottaisi tavoitteeksi 400 euron tuplaamisen eli 800 euroa. Tai ehkä 1.000 euroa olisi mukavampi? Mennään 1.000 eurolla! Yksi nolla lisää perään olisi kiva.

Vuoden päästä taas tsekataan, että miten kävi!   

Alla koontini miten olen osinkoja saanut. Lisään tämän tuonne sijoitukset-välilehdelle niin pääsen tätäkin seuraamaan.

  • 2018: 28 euroa
  • 2019: 120 euroa
  • 2020: 415 euroa
  • 2021: 1.000 euroa

1 kommentti:

  1. Elättele toiveita, että Nordea maksaisi tämän vuoden osingon alkuvuodesta. Aion kirjata sen vuoden 2020 osinkoihin, jotta osinkojen kasvun kehitys jatkuisi suotavana - muuten menee miinukselle tuottoprosentti.

    VastaaPoista

Työmatkalla

Vaikka elämässä on parhaillaan sellaista hyvää kiirettä, niin vähän harmittaa, että se vie aikaa tältä blogilta nyt, kun mulla pitkästä aika...