Maanantai 10.2. (0€)
Eväät töissä, söin kotona illalla ruokaa jääkaapista.
Tiistai 11.2. (16,22€)
Tuesday fail! En jaksanut ottaa lounaseväitä aamulla ja unohdin
ottaa välipalankin mukaan.. Söin lounaan 5,20 euroa ja jouduin vielä siis käydä
ostamassa välipalaa, koska olin menossa töistä suoraan tanssitunnille ja olisin
kotona vasta puoli kasin maissa. 2,80 euroa tuorepuurosta ja mandariinistä.
Kotimatkalla tanssitunnilta kävin vielä Lidlistä ostamassa
kahvipaketin ja ruisleipää sekä karjalanpiirakoita. Sorruin myös ostamaan pari
pientä karkkia... Sinne meni 8,22 euroa.
Keskiviikko 12.2. (5,20€)
Kävin lounaalla. Tänään sentään muistin eväät ja otin kotoa mukaan
hedelmää ja rahkaa. Menin suoraan töistä salille. Olin kotona vasta kasin
maissa ja söin kaikki jämät jääkaapista. Ihan kaikki, hirveä nälkä :D
Torstai 13.2. (18,31€)
Tein etäpäivän ja sulatin lounaaksi linssikeittoa pakkasesta.
Iltapäivästä olin työhön liittyen erään hotellin afternoon tea –tilaisuudessa.
Oli aika kiva! Kävin kotimatkalla kaupassa, jonne meni 18,31 euroa. Illalla
saunavuoro ja kokkasin jauhelihaspagettia.
Perjantai 14.2. (9,90€)
Aamulla töihin mennessä hain kahvimaitoa töihin 1,95 euroa. Söin
lounaan töissä 7,95 euroa, maksoin e-passilla eli veloitus tulee vasta jälkikäteen
maaliskuun palkassa. Illalla söin jauhelihaspagettia ja pakkasesta vaniljajäätelön jämät.
Lauantai 15.2. (13,95€)
Söin kaksi aamupalaa - ennen ja jälkeen salikäynnin - joten lounasta en syönyt. Päivälliseksi söin taas jauhelihaspagettia. Kävin illalla kaupassa ja sinne meni 13,95 euroa. Leipä oli lopussa ja hain huomiseen pitsaan aineksia. Sorruin myös ostamaan illaksi vähän karkkia. Voimme nyt
virallisesti todeta, että ruokabudjetti on ylitetty. Näin tämä nyt menee, en aio
välittää tästä sen enempää.
Sunnuntai 16.2. (6,80€)
Kävin kaverin kanssa kahvilla ja laskiaispullalla - sinne meni 6,80 euroa. Söin edelleen jauhelihaspagettia ja vielä jäi yksi annos. Huoh. Joskus kypsyttää tämä saman ruoan syöminen 3-5 kertaa.. Mutta sitä tämä on :D Illalla tein pitsan kaikista jääkaapin jämistä (käytin loppuun oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit sekä yhden pussin pakastepinaattia). Tuli hämmentävän hyvää pitsaa. Tämän ruoanlaiton plussapuolena on, että huomaan kehittyväni tässä ruoanlaitossa. Pääsääntöisesti laitan hyvää ruokaa. Näin ei aina ole ollut!
Yhteensä tällä viikolla meni ruokaan rahaa 70,38 euroa. Turhia
olivat tiistain välipalaeväät, jotka jouduin ostamaan kahvilasta, koska unohdin
ottaa kotoa. Sinänsä ei hyvä juttu, mutta koska tämä oli ainoa kerta tämän neljän
viikon aikana, kun unohdin ottaa välipalaeväät kotoa, niin ei paha
minusta ollenkaan. Luonnollisestikin laskiaispullakahvittelu oli turhaa, mutta
ravintolabudjetissa oli vielä rahaa, joten sen puolesta homma ok.
Jostain syystä makeanhimo iski kovaa tällä viikolla – ostin
karkkia yhteensä 3,28 eurolla + laskiaispullan. Tämä on ihan turhaa rahanmenoa sekä myös toki
tämän painonhallinnan kannalta ei hyvä juttu.
Turnausväsymys alkaa vähän nostamaan päätään tässä seurannassa.
Palkkakausi päättyy kolmen päivän päästä, mutta lopetan ehkä päivittäisen
seurannan nyt tähän neljänteen viikkoon. Aika pitkälti olen tavoitteeni
saavuttanut ja ajatukset alkavat olla kasassa. Teen vielä koonnin näistä
neljästä viikosta ja hajatelmat, mihin tämä seuranta johtaa.
Ruokaa roskiin meni basilikan jämät – ehkä noin 1/5 osa ruukusta.
Ei mielestäni paha. Minun pitäisi kyllä panostaa noihin yrtteihin, että niitä
olisi ns kasvamassa koko ajan. Käytän säännöllisesti basilikaa, persiljaa ja tilliä.
Joskus korianteria. Minulle riittäisi jos basilikaa, persiljaa ja tilliä olisi
kasvamassa. Katsotaan nyt, jos innostuisin.
Kivaa uutta viikkoa kaikille!
Käyt aika usein kaupassa, itse yritän käydä 2x viikossa ja listan kanssa. Aika hyvin mun mielestä 70e/viikko ja omien eväiden töihin mukaan otto kyllä säästää rahaa. :)
VastaaPoistaItse harrastan sitä, että pakastan ruuasta aina yhden annoksen. Säkin varmaan jonkin verran teet sitä (linssikeitto). Se on kyllä kätevää sitten ottaa töihin mukaan tai syödä kotona, plus että ei tartte samaa ruokaa syödä niin paljon perättäin. Meitä asuu samassa taloudessa 2, niin ruokaa syödään yleensä illalla ja seuraavana pvänä lounaaksi pmus tuo yks annos pakkaseen. Sillee hyvä ettei mee puolta viikkoa yhden ruuan syömisessä, uskon että se alkaa vähä maistua puulta. Tosi vähä tulee ruokahävikkiä sulla. Hyvä sinä!
Mä joskus yritin kerta viikkoon kaupassakäyntiä, mutta silloin aina tuntui, että ruokaa vanheni kaappiin - siksi käyn nyt usein ja yritän ostaa vain parin päivän jutut kerralla... Olen vähän arka pakastamaan, koska usein myös on käynyt niin, että laitan sitten vuoden kahden päästä ne ruoat roskiin sieltä pakkasesta. Mutta pohdiskelen näitä tässä vähän :)
PoistaHyvä idea toi pakastepinaatti pitsassa, en ole koskaan itse tajunnut laittaa, vaikka sitä valmispitsoissa olenkin syönyt. Halkaisitko sä niitä pinaattipaloja ensin vain laitoitko sellaisena pitsan päälle? Ainakin nuo minun pakkasessa olevat Lidlin pinaattikuutiot on aika isoja.
VastaaPoistaBasilikan sain kerran ihmeekseni kasvamaan suurella olohuoneen ikkunalla jättimäiseksi. Aluksi vain laitoin sen kaupan ruukkuineen ikkunalle ja kun se ei millään kuollut, niin siirsin lopulta isoon ruukkuun. Sen lehdetkin kasvoi melkein kämmenen kokoisiksi. Se taisi elää yli vuoden. Valitetavasti ne lehdet maistuivat lopulta ihan puulta. Tilliä kasvatin simenestä parvekkeella, eikä siihenkään oikein tullut kunnolla tillin makua. Olen todennut, että yrttien kasvattaminen aromaattisiksi itse ei ole ihan helppoa. Se on kiva idylli, että keittiön ikkunalla olisi jatkuvasti kasvamassa yrttejä, mutta en tiedä, kuinka moni sen on saanut oikeasti toimimaan. Ostan nykyään tuoreyrtit pakkasesta. Ei tule hävikkiä ja on aina saatavilla.
En halkaissut, mutta olisi kannattanut. Tuossa tuli vähän liikaa pinaattia yhteen kohtaa, joten suosittelen halkaisua (en tosin tiedä onnistuuko käytännössä). Löysin idean netin syövereistä! :)
Poista