sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Seurantaviikko 3 – paljonko rahaa menee ruokaan (90,70€)


Maanantai 3.2. (11,79€)

Maanantai, maanantai. Kirjoitan tätä perjantaina, enkä nyt yhtäkkiä muista miten meni maanantai. Olin töissä ja söin eväitä. Kävin ruokakaupassa, jonne meni 11,79 euroa. Kuitista selviään, että ostin kanaa ja tästä muistankin, että kokkailin kanaa, sienikastiketta ja uunivihanneksia. Ulkonäkö ei kovin kummoinen, mutta oli yllättävän hyvää.  Tiistai 4.2. (0€)

Olin toimistolla, vein evääksi fetauunipastaani ja välipalaeväitä, koska töiden jälkeen menin tanssitunnille. Emmin kauan menenkö vai enkö, mutta menin kuitenkin. Oli kiva tunti, mutta ihan viime minuutit olin ihan poikki ja huvitti jäädä lattialiikkeen jälkeen maahan makaamaan ja parkumaan. Mutta vääntäydyin ylös ja taistelin tunnin loppuun ja kävelin kotiin. Söin ja menin nukkumaan. En käyttänyt yhtään rahaa ruokaan tiistaina. Muistaakseni en muuhunkaan, mutta en ole ihan varma. 

Keskiviikko 5.2. (12,80€)

Söin töissä lounaan 6,10 euroa. Tämä 6,10 euron lounas on ollut tähän asti kallis lounas. Tai siis kallein lounaani. Yleensä on mennyt 4,70 – 5,50 euroa. Tämä tulee nyt muuttumaan tässä helmikuun lopussa ja halvin lounas tulee maksamaan 6,85 euroa. Siksi olen opetellut näitä eväiden vientiä. 6,85 euroa päivittäin lounaasta on liikaa minulle. Tekee 150 euroa kuussa (oletuksena että kuussa on 22 työpäivää). 

Epätoivoisesti etsin työpaikkani lähilounaspaikoista Runebergin torttuja, mutta ei ollut. Suomi on kyllä uskomaton maa. Kuka nyt Runebergin päivänä haluaisi syödä Runebergin torttuja, joten miksi vaivautua hankkimaan niitä. Itsellänihän on sellainen fiksaatio, että Runebergin tortun saa syödä vain ja ainoastaan Runebergin päivänä. Jos et onnistu niin seuraavan kerran vuoden päästä sitten :D

Illalla kävin kaupassa sitten ostamassa niitä perkuleen torttuja. Ja nimenomaan torttuja. Jostain syystä yhtä ei myydä vaan ovat aina setti. Näin yksinasuvana se tarkoittaa sitten, että syöt kaksi torttua. Ja minähän söin, koska en halunnut laittaa mitään roskiin. Hieman tuli paha olo... Ostin myös kolme rahkaa, kauppaan meni 6,70 euroa. Torstai 6.2. (23,07€)

Lähdin aamulla junalla Tampereelle työmatkalle. Ostin asemalta kahvin 2,50 euroa, eväsleivät oli mukana. Töissä söin lounaan 5,90 eroa (laihaa hernaria) ja kahvi siihen lisäksi, 0,40 euroa. Töiden jälkeen kävin Hesellä 7,70 euroa. Kävin ostamassa kaupasta eväitä illaksi hotellihuoneeseen 6,57 euroa. Ostin myös perjantaiksi suklaata kollegoille. Illalla kävin salilla hotellilla ja katselin huoneessa telkkaria ja söin eväitäni: mandariinejä, banaani, pasteija, vissyä. 

Perjantai 7.2. (7,00€)

Vielä Tampereella. Lounas maksoi 7,00 euroa ilman kahvia. Aika kallista :D Lähdin vähän aiemmin töistä, koska menin katsomaan siskontyttöni vanhojen tansseja. Tanssien jälkeen meni sukulaisteni kanssa syömään, en maksanut ruoasta. Illalla palasin junalla kotiin Helsinkiin.

Lauantai 8.2. (36,04€)

Ihana päivä. Nukuin hyvin ja hengailin rauhassa aamun. Kävin lenkillä ja sen jälkeen ruokakaupassa, jonne meni 36,04 euroa. Ostin perusruokatarpeita ja sitten ainekset kahteen ruokaan (uunimakkara ja perunamuusia ja tasapainoksi kasvissosekeittoa). Ruokabudjetista on jäljellä 34 euroa... Päiviä palkkapäivään jäljellä 11... Jaiks. Lounasbudjetista on jäljellä vielä samanmoinen 34 euroa. Jotenkin tässä kuussa on mennyt tosi paljon rahaa ruokakauppaan, enkä oikein hahmota, että miksi. Ehkä koska olen useimpina päivinä vienyt eväitä? Nyt olen tehnyt lounaseväät töihin 2-3 päivänä viikossa ja ennen söin melkein aina lounasta ulkona. Toki ennen mulla on mennyt työpaikkalounaisiin keskimäärin 80 euroa kuussa, nyt on mennyt 36 euroa. Eli ehkä ne eväslounaidenkin teko jotain maksaa? Todennäköisesti en tule kitkuttelemaan 34 eurolla 11 päivää vaan tulen ylittämään ruokabudjettini. Tänään ostetut ruoat kestänevät tiistai-keskiviikolle ja sen jälkeen on vielä jonka jälkeen on 7 päivää jäljellä. Mutta leipä on lopussa, vihannekset ja hedelmät loppuvat ja mitä vielä tarvitsee ostaa. 

No mutta katsotaan miten homma menee! Ei tässä huolta siis ole, rahaa kyllä on – ei vain allokoituna tähän ruokabudjettiin. Sunnuntai 9.2. (0€)

En kuluttanut lainkaan rahaa ruokaan sunnuntaina. Aamupäivällä kävin salilla, jonka jälkeen söin uunimakkara-perunamuusia. Hengailin päivän kotona, siivosin, pesin pyykkiä, katsoin sarjoja ja kokkasin vielä kasvissosekeittoa illalla, jota söin iltaruoaksi. Pohdiskelin ensi viikon ruokia ja että pärjäänkö 34 eurolla. Totesin, etten pärjää vaikka aika halpoja ruokia suunnittelin ensi viikoksi: jauhelihaspagettia, pinaattikeittoa, kasvispitsaa.Koko viikolla meni ruokaan rahaa 90,70 euroa. Kahden päivän työmatka verotti 30 euroa, mutta olisi rahaa mennyt kotonakin (ehkei ihan 30 euroa). Syömättä kun ei oikein voi olla. Biojätteeseen meni yksi kirsikkatomaatti ja laitoin vihdoin jouluiset jääkaappiin jääneet ruoat biojätteeseen eli kaksi joulutorttua ja maa-artisokkalaatikon jämät (ehkä noin 1dl). 

Vihannesten ja hedelmien kuorista kyllä tulee myös todella paljon biojätettä. Eräs seuraamani vloggaaja pakastaa aina kaikki vihannesten kuoret ja tekee niistä sitten kasvislientä. Tähän kun joskus pystyisi itsekin..

2 kommenttia:

 1. Mitä jos yhdistäisit työlounaisiin ja ruokakauppaan menevät rahavarat? Koska tosiaan jos teet kotona eväät, niin ruokaan menee enemmän rahaa ja lounasrahoista taas säästyy.
  Ja suuhunhan ne kaikki "rahat" menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä olisi varmaan järkevää :) Olen tätä aiemminkin miettinyt, mutta olen pelännyt, että käyn ihan vallattomaksi ja tuhlaan kaikki ruokarahat vain lounaisiin. Mutta tuskin näin kuitenkaan teen.

   Poista

Säästösuunnitelma

Kirjoitin tuossa tammikuussa, että haluan hellittää mun budjetin kanssa, enkä asettaa itselleni mitään isoa säästösuunnitelmaa. Tosin samass...