maanantai 22. lokakuuta 2018

Lokakuun tulot ja menot

Lokakuussa (tai siis syyskuun 20.) tuli tuloja ja meni menoja. Alkukuusta pidin tarkkaa kirjaa, mutta sitten se vähän jäi. Jossain vaiheessa siirsin käyttörahasäästöstä rahaa normitilille vaatteidenostoa varten - kaikkia tarvitsemiani vaatteita en löytänyt, mutta annoin rahojen jäädä tilille ja käyttelin vähän huolettomammin sitten kaikkeen muuhun :D Mutta sijoituksiin meni se 15% ja käyttösäästötilillä on reilut kaksi tonnia edelleen rahaa, joten ei tässä nyt mitenkään suuresti äidytty tuhlaamaan. Vaatteita ostin 170 eurolla, mutta muuten aika perusmenoja. Pari budjetoitua juttua jäi hankkimatta, joten osassa jopa säästin. 52-viikkohaasteeseen sain 71 euroa käteisrahoista.

Tein ihan normisti budjetin nyt marraskuulle 20.10. - 19.11. Piti tosiaan yrittää vaihtaa budjetointikuukausi kalenterikuukaudeksi, mutta en vain nyt jaksa pihistellä reilua viikkoa tässä. Katsotaan sitten keväämmällä. Haaveena olisi kyllä, että olisin kuukauden edellä palkassani eli käyttäisin tämän kuun menoihin viime kuun tuloja. Innokkeeni tähän olen saanut vlogista Pennies into Pearls. Katsotaan katsotaan milloin tämä onnistuisi. Muutenkin yritän jotenkin muokata budjetointitapaani, en vain oikein tiedä vielä, että miten. En oikein ole tyytyväinen nykymalliin. Pohditaan, pohditaan tätäkin :)

Kirjoitusinto on ollut vähän heikossa, en oikein keksi mitään järkevää kirjoitettavaa. Töissä ollut todella kiire ja olen tehnyt pitkiä päiviä, mutta hyvällä fiiliksellä. Budjettikausi tähän on syynä, niin se loppuu aina viimeistään siinä vaiheessa, kun deadline on ohi. Eli turhaa siitä sen enempää stressata. Pimeys alkaa taas vallata tämän maan ja se tuntuu raskaalta. Lunta odotellessa ja marraskuun lopun pitkää viikonloppua Berliinissä. Minulle tuli 10 vuotta täyteen nykyisessä työpaikassani ja saan siitä hyvästä kaksi viikkoa ylimääräistä vapaata. Kerrankin tarpeeksi vapaapäiviä olla pois töistä joulun ja loppiaisen välisen ajan! Niin siistiä. Aion viettää reilun viikon lapissa tällöin, enemmän kuin siistiä.

2 kommenttia:

  1. Berliini ja glühwein, kyllä maistuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Viimeksi ollut Saksassa joulumarkkinoilla juomassa Gluhweinia vuonna 2006 (ja olin silloin torilla työntekijänä), joten odotan innolla :)

      Poista

Rahantuhlauspäivä

Pitkästä aikaa oli kunnon rahantuhlauspäivä kaupungilla. Hieman jännittää listata kaikki, mitä tänään tuhlasin, niin ajattelin tehdä postauk...