torstai 20. syyskuuta 2018

Syyskuun tulot ja menot

Minun syyskuuni on nyt taputeltu rahallisesti, syyskuu alkoi 20.8. ja loppui keskiviikkona 19.9. Toistaiseksi menen vielä palkkakauteni kuukaudella, mutta marraskuun alusta yritän siirtyä täyteen kuukauteen. Ihan tarkkaa suunnitelmaa minulla ei vielä ole, että kuinka tämän hoidan, mutta siitä sitten myöhemmin enemmän.

Syyskuun kulutus oli ihan perustasoa. Perusmenot ja pysyin suht hyvin budjetissa. Suunnitellusti harrastusmaksuja meni maksuun, ja nyt on syksyn kaikki harrastusmaksut hoidettu. Kaikki kurssit ovat myös alkaneet ja tykkään kovasti kaikista ryhmistä. Toki alkuun on aina vähän sellaista jännää uusissa tanssiryhmissä, kun suomalaiset eivät ole niitä avoimimpia ja myös tanssi on lajina vähän sellainen jännä niin ihmiset käyttäytyvät tunneilla vähän jännästi (myös minä). Yhteensä syksyn urheiluun meni 425 euroa, joka on kyllä aikamoinen summa... Kallein näistä oli street-tanssitunnit 260 euroa syyskausi. Onneksi löysin todella edullisen balettikurssin (syksyn hinta vain 65 euroa) ja ei-niin pahanhintaisen jooga-paikan (10-kortti 90euroa). Jooga nyt kestää vain reilun pari kuukautta, mutta väliinjääneitä street-tanssitunteja voi korvata muilla tunneilla ja siellä näyttäisi olevan sunnuntaisin syvävenyttelyä (sunnuntai-illan jooga on ihan parasta), joten sitten kun joogakorttini loppuu niin hyödynnän varmaankin näitä.

Olin myös päättänyt ostaa vaatteita nyt syyskuussa ja sitä varten sijoitin rahaa myös pukeutumis-värianalyysi-vartaloanalyysi-palveluun. Sattumalta bongasin facesta yrittäjän, joka oli kohtuuhintainen. Yksi sunnuntai-aamu hän tuli kotiini, kävimme läpi värini, vartalomallini, tämänhetkisen vaatekaappini (mitä hyvää ja ”huonoa” siellä on) ja suunnitelman, että minkälaisia vaatteita ostaa tulevaisuudessa. Olen varovaisesti tyytyväinen palveluun. Hinta oli siis 180euroa ja hän tosiaan tuli kotiini sunnuntaina ja oli jonkun kolmisen tuntia. Kirjoitin varovaisesti tyytyväinen, koska nythän se on minun omalla vastuullani sitten juosta kaupoissa ja ostaa oikeanlaisia vaatteita. Olen jo kaksi kertaa käynyt vaatekaupassa, mutta nyt on ehkä vielä vaikeampaa löytää mitään.. Sinänsä helpotti kyllä, että nyt tietää vähän mitä etsiä esimerkiksi vaatteiden leikkauksen ja pituuden tms suhteen. Ja toki niiden värien. Ehkä tässä alussa nimenomaan pitääkin uhrata aikaa sille ihan vain vaatteiden kokeilulle, koska kyllä sen oikeastaan näkee, että hän oli aivan oikeassa vaatteen leikkausten kanssa – että mikä sopii hyvin ja mikä sitten sopii huonosti. Olen kyllä jo löytänyt muutaman malliltaan tosi kivannäköisen vaatteen, mutta se väri sitten on ollut ihan väärä.. Alusvaatteita sain sentään ostettua! Eli en nyt saanut varsinaisia vaatteita syyskuussa ostettua ja tuhlasin rahaa siis vain nyt palveluun, mutta uskon ja toivon että pitkällä aikavälillä rahat tulevat takaisin.

Mutta tässä ne menot! Syötin tällä kertaa luvut exceliin.Puolet lomarahoista maksettiin nyt elokuussa ja sitten ihan normipalkka. Lisätuloja sain yhteensä noin 230 euroa (provikkaa kun taas myin yhden vanhempieni vanhan pöydän – heillä on paljon vanhoja käyttämättömiä billnäsin huonekaluja, niistä on sovittu että pikkuhiljaa myyn niitä torissa niin saavat varastorakennustaan tyhjennettyä – ja sitten vakuutusrahoja palautui vuokrakämppäni vakuutuksista), mutta nämä meni suoraan asuntosäästötilille, joten en niitä erikseen tässä erittele.

Kuten yllä kirjoittelin niin syyskuun kulutus oli aika perustasoa. Ainoa mistä edelleen olen hieman ärsyyntynyt on tuo määrä rahaa mikä minulla menee ravintoloihin, take-away-ruokaan ja alkoholiin. Nyt jatkossa päätin erotella ekstra-kategoriasta nämä kulut ihan täysin erilleen. Koska muuten tuo ekstra-kategorian kulutus on ihan maltillista, siellä en näe mitään ylimääräistä tai turhaa. Haasteena on tuo ulkonasyömisistä-juomisista-kahvittelusta koostuvat kulut. Aion nyt keskittyä siihen, että saan ne kulut kuriin. Toki summa ei mielestäni ole nyt mitenkään täysin järjetön, mutta tosiasia alkaa olla, että syön niin paljon ulkona, ettei se oikein tuota enää mitään iloa. Lähinnä vain ärsyttää laittaa rahaa ravintolaruokaan. Syön kuitenkin jonkin verran myös töideni vuoksi ulkona, joten saan kyllä ilmaistakin ravintolaruokaa ihan riittämiin ilman että vielä omia rahoja tarvitsee siihen hussuttaa. Toki joskus se on pakollista (esim reissussa ja jossain sosiaalisissa tilanteissa), mutta oikeasti haluan kyllä olla hieman tarkempi tämän kanssa.
Mutta en halua tässä laittaa itselleni mitään suuria ukaaseja ja stressinaiheita, aion tässä nyt vain seurailla tilannetta. Otan päämääräksi, että ulkonasyöminen tms olisi taas nautittavaa ja sellainen pieni ekstra elämään; ei vain välttämätön paha johon aina ajautuu syystä x ja y. Opettelen nauttimaan taas ulkonasyömisestä (eli harvennan näitä kertoja), enkä ajattele sitä vain sen kannalta, että pitää säästää rahaa. Toinen missä voisi säästää on lounasruokailut, mutta siinä yritän pysyä tuossa 50 euroa budjetissa. Työpaikallani lounas maksaa reilut 4 euroa ja ruoka on pääsääntöisesti hyvää ja vaihtelevaa, joten mielestäni tämä ei ole huono juttu. Tavoitteena on viedä eväät muutaman kerran viikossa niin silloin pysyisin ihan hyvin tuossa 50 euron budjetissa. Nyt menneenä kuuna tuli melkein joka päivä syötyä ulkona, joten siksi kulut vähän pomppasivat. Tämän kanssa yritän petrata, mutta yritän nyt olla ottamatta siitäkään stressiä. Katsotaan miten hommat menevät. Hyvää syksynalkua kaikille, tästä se talvi taas lähtee :)

1 kommentti:

  1. Ihan samoja ongelmia täälläkin :) Mutta minkäs sille voi että ruoka vaan on niin hyvää ja on ihanaa syödä ulkona!

    VastaaPoista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...