tiistai 2. toukokuuta 2023

Mitä syön – viikon seuranta

Maaliskuun ruokakuluseurannan aikana pidin myös viikon mittaisen ruokapäiväkirjan. Ruokapäiväkirja ihan itselleni omaksi mielenkiinnoksi, mutta samalla lukijoilla ehkä mielenkiintoista saada referenssiä siihen mitä ja kuinka paljon syön verraten siihen paljonko sitä ruokaa ostan. Viikko kuvaa aika hyvin mun perusviikkoa - syön 4 tai 5 kertaa päivässä aika säännöllisesti. Herkkuja syön valitettavan usein, mutta en mielestäni mitenkään isoja määriä kerralla. Nyt tähän ei sattunut yhtään ravintolasyömisiä tai -juomisia, mutta mulle on aika tavallista että syön ulkona viikon aikana (etenkin lounaita työaikana). Nyt toki opintovapaan aikana ei ihan yhtä usein, joten useammin tulee näitä viikkoja kun ei ole yhtään kertaa ravintolasyömistä/kotiintilaamista/kotiinhakemista. Urheilen 3-5 kertaa viikossa, mainitsin aina tekstissä urheilinko sinä päivänä. 

Päivä 1 tiistai

Aamupala klo 9.00 – kahvi, leipä juusto/kinkku/vihanneksia ja rahkaa mustikoilla ja banaanilla. Toinen kuppi kahvia, kun pidettiin aamu-teams mun ulkomailla asuvan kaverin kanssa.

Lounaan söin siinä puoli yksi, söin vielä kaapissa olevaa butterchickenia ja riisiä sekä kaapin jämät kurkkua, paprikaa ja tomaattia. Join vielä kupin kahvia ja yhden leivän oivariinilla.

Päivällisen söin puoli kuusi, söin jääkaapin jämiä – pinaattiletun, lihaperunasoselaatikkoa, raejuustoa ja porkkanaraastetta. Ennen päivällistä kävin vajaan tunnin hölkkälenkillä. 

Iltapala puoli ysin uutisten aikaan puuroa keitettynä vanilja-alproon banaanin, mansikoiden ja pähkinöiden kanssa. Lisäksi vichya kuivahtaneella sitruunalla.

Pääasiassa juon aina vettä ruokien kanssa ja lisäksi juon vettä pitkin päivää. Aina kun herään, niin ensimmäisenä juon vettä ja viimeisenä kun menen nukkumaan, juon lasillisen vettä. Mun asunto on täynnä puolijuotuja vesilaseja ja vesipulloja. En osaa sanoa paljonko juon vettä kokonaisuudessaan. Oman kokemuksen mukaan paljon, mutta voinhan olla väärässä. Joka tapauksessa aterioiden kanssa juon useimmiten vettä, mainitsen erikseen, jos juon jotain muuta. 

Päivä 2 keskiviikko

Aamupala klo 9.00 – kahvi, leipä juusto/kinkku/tomaattia ja kreikkalaista jugurttia mansikoilla ja mustikoilla. Join vielä toisen kupin kahvia vähän myöhemmin.

Lounas ennen yhtä, ei kauhean houkuttelevan näköistä, mutta söin lihaperunasoselaatikon lopun (tämä ruoka EI parane vanhetessaan) ja lisäksi vain kirsikkatomaatteja, koska mitään vihanneksia ei enää jääkaapissa ollut. Seurana mun all-time-favorite-daughter-emily-vloggaaja ja hänen vanhat vlogit, koska on lopettanut vloggaamisen. Mutta mä pidän edelleen!

Välipala klo 16 proteiinirahka, pähkinöitä, appelsiini ja kaksi luumua ennen kauppaan lähtöä.

Söin vielä leivän kuudelta, koska olin menossa kavereille katsomaan telkkaria ja he lupasivat tehdä ruokaa, joten piti vielä vähän aikaa kestää ennen päivällistä.

Vähän ennen kasia söin tomaattikeittoa ja valkosipulipatonkia, jälkkäriksi omena-crumblea. Lisäksi join kupin teetä ja napostelin vähän pähkinöitä ja kuivattua ananasta.


Päivä 3 torstai

Aamupala klo 9.00 – kahvi, leipä juusto/kinkku/tom/kurkku ja vesimelonia. Toinen kuppi kahvia meni myös.

Lounas vasta kahden jälkeen, lähempänä puolta kolmea. Tämä meni vähän myöhäiseksi, koska innostuin tekemään koulujuttuja ja en malttanut lopettaa ja sitten kun maltoin niin mun piti vielä kokata se ruoka. Tein uunissa bataatteja ja sen seuraksi paistettua delikauraa, tomaattia ja paprikaa sekä salaatiksi tein kurkkuchili-salaatin.

Kävin salilla ja salin jälkeen söin vesimelonia ja vähän kreikkalaista jugurttia. Kuten kuvista näkee niin en jaksanut suuremmin asetella ruokia vaan söin suoraa leikkuulaudalta ja purkista.

Seiskan jälkeen söin varsinaisen ruoan uunifetapastaa ja herkkuhimoissani kaivoin kaapista joulusuklaata ja keitin teetä.

Ysiltä söin iltapalaa, kreikkalaista jugurttia, itsetehtyä mustikkakeittoa, ruisleipä.


Päivä 4 - perjantai

Aamupala puoli yhdeksän: yksi kuppi kahvia ja leipä juusto/kinkku/kurkku/paprika.

Lounas puoli kaksitoista, uunibataattia ja delikauraa, kurkkuchilisalaattia.

Olin töissä käymässä ja siellä join yhden jälkeen kahvikupin kauramaidolla.

Päivällinen viiden jälkeen uunifetapastan jämät (tämäkään ruoka EI parane vanhetessaan) ja jälkkäriksi teetä ja karkkia.

Iltapala joskus ysiltä perinteinen leipä juusto/kinkku/kurkku/paprika ja kaksi porkkanaa.


Päivä 5 lauantai

Aamupala yhdeksän jälkeen puuroa mustikkakeitolla, leipä juusto/kinkku/kurkku/paprika, smoothie (alpro vanilja, banaani, mansikkaa, rahkaa, pinaattia) ja kahvi.

Puolen päivän aikaan keitin toisen kupin kahvia ja söin loput karkit eiliseltä. Aamupala oli sen verran isompi ettei oikein ollut nälkä, näin mulla käy aika usein viikonloppuisin kun on enemmän aikaa eikä tarvitse niin syödä kellon mukaan.

Kolmen maissa söin lounaan, loput bataatti+delikaura-systeemistä.

Reilun tunnin kävelylenkin jälkeen menin saunaan ja saunajuomana oli mangolimsa noin kuuden maissa.

Kasin jälkeen söin tortilloita uunitofulla, kaalisalaatilla ja tomaattisalaatilla. Lisäksi tein vesimeloni basilika salaattia, mutta sitä en laittanut tortillan väliin :D Söin kolme tortillaa, joka oli hieman liikaa. Mä aina taistelen sen kanssa, että kaksi vai kolme. Kaksi tuntuu vähältä etenkin jos on nälkä, mutta kolme on aina auttamatta liikaa. Join vaniljakokista ruoan kanssa.

En enää syönyt mitään iltapalaa, yleensä viikonloppuna päivällinen menee sen verran myöhäiseksi, ettei enää iltapalalle ole tarve. 


Päivä 6 sunnuntai

Aamupala klo 11… Kellojen siirto! En ole aamuihminen ja pääasiassa herään yhdeksältä. Viikonloppuisin saattaa venähtää, jos valvon pidempään katsoen jotain leffaa. Kiitos kellojen siirron heräsin klo 11. Jotenkin vähän tuskaista. Mutta joka tapauksessa; aika perinteisellä mentiin kahvia, kreik jugurttia, appelsiini, ruisleipä, juusto/kinkku/vihanneksia.

Lounas puoli kolmelta, söin kaksi tortillaa eilisillä täytteillä ja vesimeloni-basilika-salaatin loput.

Puolen tunnin juoksulenkin jälkeen viiden maissa välipalana lauantain smoothien jämät ja yksi leipä voilla.

Päivällinen meni vähän myöhäiseksi eli puoli ysiin. Tein kaalilaatikkoa ja aloitan teon aina liian myöhään, kun en muista kuinka kauan laatikon pitää olla uunissa. Kauan! Mutta oli sen arvoista, tuli todella hyvää. Rakastan kaalilaatikkoa.

Illalla Huuhkajien pelin aikana söin vielä muutaman rivin joulusuklaata.


Päivä 7 maanantai

Aamupala klo 10 (kellojen siirto, katsotaan koska saan rytmin kuntoon koska siis nythän mun EI tarvitse herätä, joten tosi vaikea pakottaa itseään) kahvia, kreikkajugurtti, mustikkakeittoa, ruisleipä perinteisillä.

Lounas puoli kaksi kaalilaatikko ja salaattia

Kolmen jälkeen kuppi mustaa kahvia taloyhtiön hallituksen kokouksessa.

Viiden jälkeen lisää kaalilaatikkoa. Olisi vielä tortilloja mutta tää kaalilaatikko on niin hyvää, etten malta olla syömättä. En ottanut kuvaa, koska oli ihan samannäköinen kuin lounas miinus se salaatti. Keskityin vain kaalilaatikon syömiseen. 

Illalla ysin maissa vielä yksi paistettu kananmuna kinkulla, kurkkua, tom, paprikaa, porkkanaa ja leipä oivariinillä sekä sitruunavettä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tienaako päivärahoilla?

"Päivärahalla työnantaja voi korvata työntekijälle työmatkan aiheuttaman elantomenojen lisäyksen. Verohallinto määrää, mikä on verovapa...