sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Heinäkuun kulutus

Hieman myöhässä, mutta alla heinäkuun budjettikauden kuluista!  

Maksoin 900 euroa ekstraa asuntolainaan. Vastike ja vesi normi. Suoratoistoihin taas meni rahaa, yritin irtisanoa osan, mutta otin ne sitten takaisin. Ha :D Ruokakauppaan meni aika paljon rahaa, mutta selittyy sillä, että ostan huoletta marjoja ja kotimaisia vihanneksia torilta, jotka ovat KALLIITA. Muta kerrankos sitä kesä on. Ravintolaan meni yllättävän vähän rahaa! 69 euroa edellisen kuun lounaisiin, 20 euroa Woltiin ja vajaa 60 euroa kahvilaan tms. 

Toki tämä selittyy sillä, että heinäkuussa pidin kaksi viikkoa lomaa ja olin kahdella lyhyellä lomareissulla ja näiden ravintolakulut menivät matkabudjetista. Eli vapaa-aika/lomakategoria onkin sitten korkeampi ja siellä on yksi kolmen yön reissu Turussa ja yhden yön reissu Porissa. 100 euroa meni juhannukseen, jolloin olin kaverin mökillä. Palveluissa on sokerointi, siivous ja hammaslääkärikäynti. Tavaroissa on apteekista lääkkeitä, ihonhoitotuotteiden osto (puhdistusmaito, kasvovesi, yö- ja päivävoide) sekä yhdet kengät. Hyväntek/lahjat on perus kk-lahjoitukset ja sitten yksi syntymäpäivälahja. Yllätyskuluissa on parkkimaksu. 

Kuten alla olevasta toteumasta näkee niin en pysy oikeastaan enää lainkaan budjetissa. Ehkä tähän pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, mutta toistaiseksi asia ei mua vaivaa. Tykkään silti tehdä jonkinlaisen suunnitelmaan budjettikuukauden alussa ja sitten on kiinnostavaa tehdä koonti kuun lopussa, että näkee miten meni (plus tietää paljonko voi siirtää säästötileille). Tällä hetkellä vaikka käytän suht huoletta rahaa, niin silti saan säästöön. Heinäkuussa tulot olivat normaalia suuremmat bonusten vuoksi, niin en oikein siksikään jaksanut kiinnittää suuremmin huomiota kulutukseen. Katsotaan, jos loppuvuodesta yrittäisi olla taas tarkempi näiden kanssa (toki en mä koskaan hirveän tarkka ole pystynyt olemaan, mutta sentään vähän parempi kuin juuri nyt!). 

Pitkäaikaissäästöön meni 1.000 euroa ja siellä oli heinäkuun lopulla 3.600 euroa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asuntolaina

Otin nykyiseen asuntooni asuntolainaa 180.000 euroa neljä vuotta sitten (elokuussa 2020). Tämä on kolmas asuntolainani. Ensimmäisen asuntola...