sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Syyskuun kulutus

Onneksi syyskuu on melkein ohi. On ollut aika kamala kuukausi. Töissä aika kiire, koulu alkoi ja sairastuin perinteiseen syysflunssaan, joka vei mut sängyn pohjalle reiluksi viikoksi. Syyskuun vielä kruunasi viikon työmatka, joka oli kyllä yksi raskaimmista pitkään aikaan (reissu missä ei ole aikaa syödä, ei nukkua, ei ajatella ja hälinä ympärillä on viiden päivän ajan sellaiset 18 tuntia vuorokaudesta - plussana kaiken päälle kokouspaikka oli ihan kamala ja pelkään että huoneessani oli luteita, joka aiheutti nyt kotona aikamoisen ruljanssin matkatavaroiden kanssa). Tulin to-pe välisenä yönä ja vielä näin sunnuntainakin olen ihan tööt. Onneksi lokakuu ainakin näyttää helpommalta - ei yhtään työmatkaa tiedossa, eikä mitään omaa menoa tiedossa. 

Rahaa myös kului jotenkin tosi paljon. En edes oikein tajua mihin kaikki meni, mutta jotenkin sitä vain kului. Onneksi sain aika isot veronpalautukset, joten kuukausi jäi ihan hyvin plussalle. 

Perusmenot oli kohtuulliset ja pitkästä aikaa mulla ei mennyt paljoa mitään rahaa suoratoistopalveluihin! Vain spotifyn kuukausimaksu meni. Muut irtisanoin hetkellisesti eli Podimon, Netflixin ja Bookbeatin. Podimon ja Bookbeatin olen ottanut takaisin, koska sain hyvät tarjoukset ja niitä kaipailin, mutta Netflix taitaa kyllä mun kohdalla olla aika turha. 

Ravintolaan meni taas paljon rahaa, mutta vapaa-aikaan vasta menikin. Suurin osa kuluista johtui PMMP:n paluukeikasta Helsingissä plus ostin Nokia areenalle samaisen bändin keikalle lipun. Lisäksi siellä oli muita kulttuurimenoja. Palveluissa on siivous, sokerointi ja sitten syksyn tanssitunnit ja otin salikortin. Tavaroissa on kosmetiikkaostoja ja yksi paita*. Yllätyskuluissa on junalippuja. En jostain syystä osaa budjetoida junalippuja Helsinkiin, joita ostan siis koulupäivien takia niin aina tökkään ne yllätyskuluihin. Eihän ne mitään yllätyksiä ole. Ehkä kategorian nimeksi voisi vaihtaa "muut-kulut". 

Pitkäaikaissäästöön sain 700 euroa, joten tämän saldo on nyt 4.500 euroa. 



*Paidan ostin sitä hemmetin työmatkaa varten, eikä itseasiassa ollut ainoa ostos sitten lopulta. Mulla oli kaikki vaatteet jo mietittynä kunnes viikko ennen matkaa tulee erilliset vaateohjeet eri illoille, joten kaikki meni uusiksi. En jaksaisi yhtään vaate-teemallisia työpaikan tapahtumia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syyskuun kulutus

Onneksi syyskuu on melkein ohi. On ollut aika kamala kuukausi. Töissä aika kiire, koulu alkoi ja sairastuin perinteiseen syysflunssaan, joka...