Joulukuussa ja jouluna perinteisesti ruoka on isossa osassa. Itsellänikin on tietyt ruoat mitä jouluna pitää olla ja tulen ostamaan paljonkin normaalista poikkeavia juttuja itsekin. Mutta mua on jo monta vuotta ahdistanut, että kaikkea pitää olla ja paljon ja sitten usein joulun jälkeen on ollut kovaa tuputusta, että nyt tätä ja tuota pitää syödä pois. Ja usein samaisia ruokia on kielletty syödä ennen joulua. Jokseenkin ihan epärealistisia odotuksia, että kuinka paljon jouluaattona pitää ihmisen oikein syödä :D
Tämä osittain myös liittyy tähän mun kuntokuuriini, koska olen paljon miettinyt sitä, että miten mahdollisimman hyvin voisi myös joulunpyhät syödä ns oikein. Esimerkiksi välttää ähkyä. Olisiko mahdollista syödä vain vähän niitä jouluherkkuja? Ja samalla hankkia niitä vain pieni määrä. Miksei ne jouluherkut saa loppua kesken?
Olen aina ajoittain seurannut ruokahävikkiäni ja päätin nyt joulukuun teemaksi ottaa myös ruokahävikin seurannan. Olen mielestäni petrannut tässä paljon, mutta on ehkä aika taas tarkistaa, että pitääkö tämä vielä paikkaansa. Samalla haluan varmistaa, että vaikka käytän rahaa ruokaan tällä hetkellä enemmän kuin aikaisemmin, ettei mitään mene roskiin.
Päätin toteuttaa tämän niin, että joka sunnuntai käyn jääkaapin läpi ja poistan sieltä vanhentuneet jutut ja samalla varmistan, että seuraavalla viikolla käytän ne jotka ovat lähellä vanhenemista. Toki dokumentoin myös mahdolliset viikolla roskiin heitetyt (biojätteeseen).
Tämän viikon saldo on jääkaapin nurkkaan unohtuneet pakastemansikkarasian jämät ja jo syksyllä ostetun salsapurkin jämät.
Näin käy aina! Aina jää jämät pohjalle!
|
Nyt on tilliä ja persiljaa pakkasessa! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti