sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Syyskuun rahankäyttöpäiväkirja viikko 2


(Kirjoituksen lopusta viimeisestä kappaleesta löytyy koonti viikon kuluista ja kulutuksesta, jos et jaksa lukea alun päiväkirjamaisia höpinöitä:)

Sunnuntai 8.9. 

Mun viikonloppuvieras oli vielä aamupäivän kylässä, mutta ei tehty mitään erikoista tai rahaa vaativaa. Aamupalan jälkeen käytiin lenkillä lähimaastossa ja paluumatkalla kävin ostamassa suihkusaippuan, joka oli loppu. Maksoi 1,99 euroa ja maksoin tämän s-kortilla bonuksista eli ei tule näkymään missään budjetissa/tilimenona. Saatoin kaverini junalle ja palasin kotiin pyykkäämään ja kokkaamaan. Iltapäivällä osallistuin Kallion historiakävelykierrokselle, joka maksoi 10 euroa. Sateesta huolimatta oli tosi kiva, suosittelen! Työväenmuseo järjestää ainakin tuollaisia kävelykierroksia. 

Illalla ostin vielä junaliput Tampereelle, menopaluu 29,90 euroa. Mulla on vielä yksi kerta terapiaa Tampereella, sitten se kait loppuu.. En tiedä pystynkö ihan täysin lopettamaan, ehkä sovin jos menen loppuvuodesta vielä jossain vaiheessa moikkaamaan. Melkein kahdeksan vuotta olen kuitenkin käynyt samalla henkilöllä, joten ei ole ihan helppoa sitä katkaista, vaikka nyt siis on ollut jo pitkiä aikoja, etten ole käynyt lainkaan. Ja siis en pystyisikään enää jatkaa säännöllisesti edes kerran kuussa. Olen niin kyllästynyt ravaamaan koko ajan siellä Tampereella. Käyn siellä siis työasioissa, sukulaisissa, kavereita tapaamassa ja vielä tuolla terapiassa. En vain pysty enää. Elän nyt täällä Helsingissä, joten eiköhän ole aika katkaista napanuora. 

Suunnittelin vielä ensi viikon ruokalistan = kauppalistan ja katselin telkkaa. Henkkoht musta sunnuntait ovat aika kivoja päiviä. Mua ei suuremmin stressaa maanantain työpäivä ja sunnuntaisin on sellainen rento fiilis. Harvemmin on mitään kiireellistä ohjelmaa sunnuntaille ja harvemmin kukaan ottaa yhteyttä sunnuntaina, joten ihan rauhassa saa olla.

Maanantai 9.9.

Aamulla väsytti aika paljon ja pääsin töihin vähän ysin jälkeen. Olin sunnuntaina ahkeroinut eväät itselleni, joten rahaa ei mennyt työpäivän aikana mihinkään. Töiden jälkeen mulla oli sellainen yksi tapaaminen, jota olen miettinyt pitkään ja josta mahdollisesti kerron täällä blogissakin jossain vaiheessa. Siihen liittyy myös taloudellinen aspekti, joten sillain siitä kuuluukin täällä kertoa :D 

Tapaamisen jälkeen tulin kotiin ja kävin tekemässä viikon ruokaostokset, kauppaan meni 28,60 euroa. Ostin tarvikkeet kahta ruokaa varten (linssikeitto ja lohilaatikko), vihannekset ja marjat ja sitten vessapaperia ja tuontuommoista. Joten tältä kannalta aika vähän meni kauppaan rahaa... Omien laskielmien mukaan ruokaa tarvitsen ehkä seuraavan kerran vasta loppuviikosta. Senhän näkee sitten, että miten se meni. Ilta meni oikeastaan ns food-prepping-asioissa eli tein pari ruokaa, pilkoin vihannekset tms. 

Tiistai 10.9. 

Tein etäpäivän ja tästä johtuen en käyttänyt rahaa lounaaseen tms, koska ruokaa löytyi kaapista. Hieman harmitti kökkiä kotona läppärin kanssa, koska ulkona oli ihanan aurinkoinen päivä. Mutta minkäs teet. Illalla oli balettitunnit. Rahaa käytin 75 euroa, koska maksoin syksyn balettitunnit. 

Keskiviikko 11.9.

Menin aika ajoissa töihin, koska minulle tuli vieras. Koko päivä menin hänen kanssaan erään projektin parissa. Lounaaseen käytin 5 euroa. Olin aika myöhään töissä, olisinkohan ollut kotona joskus seiskan jälkeen. Söin ja rehellisesti sanottuna makoilin sängyssä katsoen youtube-videoita koko illan. Menin jo nukkumaan vähän ysin jälkeen. Olin jostain syystä aika väsynyt. 

Torstai 12.9. 

Oli jotenkin tosi kiva päivä töissä. Pitkästä aikaa mentiin porukalla pitsalle lounaalla ja tällä reissulla sitten hengattiinkin aika pitkän aikaa :D Rahaa kului 19 euroa, joka on kyllä aika paljon lounaasta. Lähdin kuuden jälkeen töistä, koska mulla oli urheiluun liittyvä tapaaminen keskustassa. Siellä meni sitten pari tuntia ja olin kotona ysin jälkeen. Kävin suihkussa, söin ja katsoin telkkaria. 

Perjantai 13.9.

Luojan kiitos perjantai! Tämä viikko on tuntunut iäisyydeltä. Toimistolla aika vähän porukkaa ja aamupäivä meni palavereissa. Lounaan sain ilmaiseksi, koska lounas-kymppikorttini oli täynnä. Iltapäivällä oli aika vaikea motivoitua. 

Lopulta päivä loppui ja kävin ruokakaupassa, jonne meni 21,10 euroa. En ostanut paljon mitään: kahvia, vadelmia, mustikoita, jugurttia, järjettömän pussin karkkia. Jokainen yksittäinen artikkeli oli vain tosi kallis. Olen tänä kesänä poikkeuksellisesti laittanut aika paljon rahaa tuoreisiin marjoihin. Tampereella asuessani hain marjat vanhempieni pensaasta, mutta täällä Helsingissä ei tuollaisia ”ilmaisia pensaita” ole lähettävillä. Kävin aikamoisen keskustelun itseni kanssa, jonka lopuksi päätin laittaa rahaa kaupasta ja torilta ostettaviin suomalaisiin marjoihin. Vaikka hinta on kova niin on ne sen arvoisia. Tuoreet marjat ovat niin suurta herkkua. Ja kausi on kuitenkin melko lyhyt. Kävin myös Alkossa ja ostin yhden viinipullon 11,95 euroa. Illalla yksi kaverini tuli katsomaan mun luo telkkaria ja syömään karkkia. Villiä :D

Lauantai 14.9. 

Habitare-messut. Olin ostanut itselleni ja kaverilleni liput tapahtumaan jokunen aika sitten, kun kympillä sai. En ole ikinä ennen ollut. Itse messut oli aika pettymys, en ymmärtänyt pointtia. Mutta pääsin testaamaan tempur-sänkyjä. Tempurin kyllä oikeasti haluan jossain vaiheessa, kun seuraavaa sänkyä hankin! Käytiiin myös makoilemassa Hästens-sängyillä ja kävin ojentamaan myyjää, joka yritti myydä osa-maksudiiliä (koska kommentoin, että vähän liian kallista). Jostain syystä oikein sormea heristäen (noloa!) sanoin, ettei mulla ole tapana säästää jälkikäteen vaan säästän mieluummin etukäteen. Muutenkin käynti Hästens-kojulla meni aika sekoiluksi, joten vähin äänin siitä hiippailtiin lopulta pois (nolottaa). Parasta antia messuissa oli, kun käytiin juomassa lasilliset skumppaa. 8 euroa lasi. Pyöräiltiin messuille ja takaisin, mikä oli aurinkoisena syyspäivänä aikas mukavaa. 

Ilalla kävin vielä kaupassa ostamassa hieman jäätelöä, vissyä ja pähkinöitä illan vierasta varten 4,5 euroa. Haettiin myös take-away ruokaa 13,50 euroa. Ilta meni muuten kotona parvekkeella kynttilän valossa istuen. Kiitos lasitetusta parvekkeesta ja vilteistä ja syyskuun suht lämpimästä illasta! 

*************************************

Koko viikon kulutus oli 228,54 euroa. Ruokakauppaan meni 54,20 euroa. Lounaisiin 24 euroa. Ravintola-kategoriaan 33,45 euroa. Loput 116,89 euroa meni harrastusmaksuun, junalippuihin, kulttuuriin ja hygieniatuotteisiin. Turhaa en suuremmin omasta mielestäni tällä viikolla ostanut. Junaliput olisin voinut saada reilun 10 euroa halvemmalla, jos kerran taas olisi ollut hieman aiemmin liikenteessä. Yhden päivän lounaspitsa oli aika turhaa, mutta toisaalta ei olla käyty lounaspitsalla varmaan sitten tammikuun ja meillä oli tosi kivaa. Lauantain take-away oli sinänsä turhaa, mutta vieras oli tulossa enkä vain yksinkertaisesti jaksanut alkaa kokata. Habitaressa juotu kuohuviini oli aika turha (mutta niin kivaa) ja tällaisesta itseasiassa yritän päästä eroon – ei vain rahasyistä vaan myös kilosyistä. Minulla on eräänlainen painonpudotusprojekti tulossa ja mielenkiinnolla seuraan miten tämä projekti vaikuttaa myös rahankäyttööni. Paljastan vielä jossain vaiheessa vähän enemmän myös tästä projektista. Mutta tässä kaikki tältä erää, kivaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...