sunnuntai 5. elokuuta 2018

Mitä tavaroita ostin ja sain heinäkuussa

Heinäkuu on nyt siis taputeltu. Ensin oli tarkoitus yrittää pitää heinäkuu sellaisena, etten ostaisi mitään, mutta puuteri ja meikkivoide loppuivat niin halusin nämä ostaa. Näin jälkeenpäin ei ehkä olisi tarvinnut, koska kesäloma meni aika pitkälti sellaisissa tunnelmissa, etten hirveästi meikannut. Ehkä joku kolme kertaa yhteensä. No mutta yritän nyt elokuun olla ostamatta mitään. Syyskuussa tarvitsee jotain vaatteita ostaa - kolmista farkuistani kaksissa on reiät haarovälissä niin ihan hirveän kauan en näitä enää voi käyttää. Yhdet mustat farkut laitoin keväällä roskiin, kun ne hajosivat totaalisesti. Eli lienee aika tehdä vähän uusia housuhankintoja. Mutta elokuun yritän sinnitellä.

Sitten niihin hankintoihin:

10.7. tosiaan ostin meikkivoiteen ja meikkipuuterin, yhteishinta oli 66 euroa.

31.7. Käsilaukku + pikkupussukka yht. 130 euroa. 

Kuun viimeinen päivä astuin Longchampin liikkeeseen ja ostin uuden peruskassin ja siihen sopivan pikkupussukan.. Minulla on vastaavat kyllä jo kotona, mutta väreissä joista en oikein enää välitä (ja ovat eri väriä). Ovat myös paljon käytetyt ja noin 5-6 vuotta vanhat, joten ehkä mahdollisesti olivat uusimisen tarpeessa (selittelyä). Tosiasia ehkä oli enemmänkin, että halusin ne ja olin vähän ikävällä tuulella, joten ostin ne piristääkseni itseäni. Piristikö ostos minua vai ei niin siitä en oikein osaa sanoa. Ehkä hetkellisesti. Olen menossa puistokirppikselle nyt parin viikon päästä niin laitan nämä vanhat siellä sitten myyntiin ja vasta sen jälkeen otan uudet käyttöön eli mahdollisesti sitten nämä alkavat tuottaa enemmän iloa, kun saan ne käyttöön. 

Lisäksi sain kesälomalla äidiltäni kahdet alushousut (käyttämättömät! olivat liian hipsterit hänelle) ja kaksi paitaa, joita hän ei käytä. Nämä tulivat tarpeeseen, kiitos äiti :)

Yksi päivä kokkaillessani tajusin, että ostin muuton yhteydessä muovikulhon ja uuden muovikauhan. Huih – välillä aina vähän pelottaa, että näinköhän sitä aina joskus tiedostamattaan ostaa jotain. Muovikulho oli tarpeen, koska en sellaista omistanut ja vanha muovikauha oli aika vanha. Vanha meni siis roskiin.

Minulle sopii kyllä tämä tavaroiden ostelun listaaminen. Vaikka suoraan sanottuna tämä ei kyllä suuresti vähennä osteluani, mutta itselleni on hyvä pysyä kartalla, että mitä kaikkea tulee kotiini ja elämääni hommattua. Ja ehkä se, että ostokset tilittää tänne niin vähän pistää miettimään, että tarvitsenko tätä. Haaveenani olisi oikeasti joskus kyetä pitämään kokonainen vuosi, etten ostaisi mitään tavaraa. En tiedä kyllä onko tämä mahdollista, mutta katsotaan katsotaan :)

2 kommenttia:

  1. Sinulla on ihan järkeviä ostoksia. Joskus vaatteetkin hajoaa ja pakko silloin on saada uutta. Toki nuo pikkupussukat ehkä olisi voinut jättää kauppaan... mutta joskus on kiva saada uutta ja jos se on sopivassa suhteessa tuloihin. Eli säätöön jää paljon joka kuukausi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kommenttisi helpotti :) Musta ehkä paistaa läpi stressi tämän ostelun kanssa, joka johtuu siitä että olen ollut melkoinen ostelija. Ja pelkään että huomaamattani valun sinne uudestaan, koska usein kaupassa ollessani mulle on iskenyt vähän sellainen vauhtisokeus ja olen ostanut enemmän kuin mulla on sinänsä ollut varaa. Noin kolme vuotta sitten konmaritin kotini ja silloin viimeistään osteluni iski silmille. Kaiken ylimääräisen tavaran myynti ja hävitys herätti niin kovat syyllisyyden tunnot, etten ikinä halua olla vastaavassa tilanteessa enää. Ja 15% on priorisoitu ja lähtee aina heti palkan tullessa muualle. Siitä en tingi. Lisäksi on käyttörahasäästöt ja sitten mulla on 52-viikkosäästö käteisrahoista käynnissä.

      Poista

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...