perjantai 16. joulukuuta 2022

Joululoma!

Uskomatonta tai ei, mutta mulla alkoi tänään joululoma! Joululoma joka kestää ainakin 9.1. asti, mahdollisesti 16.1., riippuu menenkö yhdelle intensiivikurssille tuolloin tammikuun toisella viikolla (kiinnostaisi tosi paljon, mutta käytännössä tarkoittaisi, että mun pitäisi olla Helsingissä ma-pe 8h per päivä eli vaatisi joko junailua päivittäin tai majoituspaikan hankkimista, joten olen hieman epävarma). 

Tein miten tein niin joka tapauksessa mulla on tässä tiedossa 3-4 viikon JOULUloma. Ei ole tapahtunut sitten vähään aikaa, jos koskaan. Eihän kouluaikoinakaan ollut tuollaisia lomia, ei muistaakseni edes yliopistoaikana. Työaikana joululoma on ollut maksimissaan viikon ja tämä on vaatinut sitä, että kaikki pyhät sattuvat viikonpäiville. Mun työ on aina ollut sidottu kuun vaihteeseen eli joulunaikaan pidemmän loman pitäminen on ollut mahdotonta. Mutta sitä se työelämä on, harvalla on mitään pitkiä lomia joulun aikaan. 

Mutta nyt mulla on LOMA! Ja millainen loma? STRESSITÖN loma. Ihan uskomaton tunne. Kaikki koulutyöt on palautettu ja tentit tehty ja seuraavat alkavat vasta aikaisintaan tuolloin 9.1. Ei tätäkään tunnetta ole ollut vuosikausiin. Koska vaikka töistä on lomalla niin siellä ne työt odottavat ja kuiskuttelevat öisin korviin. Mutta nyt mulla ei ole yksinkertaisesti yhtään mitään. Tuntien itseni niin ihan varmasti jotain stressattavaa löydän kyllä joululomankin aikana, mutta nautitaan nyt ainakin pari päivää tästä tunteesta. 

Jottei nyt ihan mene pelkäksi hehkuttamiseksi niin viimeiset kolme viikkoa on ollut kyllä aika haipakkaa. Jotenkin elin illuusiossa, että nyt opintovapaalla perinteinen joulukuun kiire ja stressi olisi loistanut poissaolollaan, mutta eihän siinä niin käynyt :D Jostain syystä ihan kaikki vaan kasaantuu aina tähän vuoden loppuun ja valitettavasti tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta. Osa oli ihan suunniteltuja menoja, osa ekstemporee ja osa pakollisia. Siihen päälle vielä kaikki koulujuttujen deadlinet niin soppa oli valmis ja olen viimeiset kolme viikkoa kiitänyt tukka putkella. Ja siis moni menoista on ollut tosi kivoja ja sellaista vapaa-aikamenoa, mutta kun päädyt tilanteeseen, että sulla on joka päivä 1-3 menoa ja siihen lisäksi pitää tosiaan tehdä tentteja, lukea niihin tentteihin, kirjoittaa esseitä, suunnitella ryhmätöitä ja esittää ne ryhmätyöt niin vähän tiukaksi menee. Mutta eilen illalla sain palautettua viimeisen koulutyön ja homma on nyt taputeltu. Tänään on tarkoitus mennä ostamaan joululahjat ja hoitamaan asioita kaupungille. 

Viikonlopun olen vielä kotona, mutta sitten olisi tarkoitus olla reissussa jonkin aikaa. Ihan vain kotimaassa, mutta sompailen vähän edestakaisin. Palailen kotiin siinä ennen uutta vuotta, mutta tarkkaa aikataulua mulla ei ole. Ihanaa! Valitettavasti en varmaan tämän enempää nyt joulukuussa ehdi blogia kirjoitella, mutta ensi vuonna sitten taas. 

Kaikkea hyvää jokaisen loppuvuoteen <3


PS. Budjetissa pysymisessä on ollut hieman haasteita tässä ekojen opintokuukausien aikana, mutta tähän syynä on ollut haluttomuus ottaa rahaa säästötililtä, yritys pärjätä pelkästään aikuiskoulutustuella ja samalla ylimääräisten maksujen tekeminen asuntolainaan eli yhtälö on ollut aika mahdoton! :D Hieman vaatii tämä uusi taloustilanne muutosta omaan mieleen ja asenteeseen. Tästä lisää sitten alkuvuodesta. 

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...