perjantai 5. tammikuuta 2024

Tuhlaileva joulukuu

Käytin sitten "jonkin verran" rahaa joulukuussa. Olin tehnyt hyvin kiltin ja vaatimattoman budjetin marraskuun lopussa, mutta en tätä julkaissut, kun odotin tietoa työpaikasta ja siitä, että saanko alkaa tuhlaamaan… Tieto tuli ja tuhlaus alkoi. Ensin vain vaatimattomasti vähän nostin budjettisummia kuten joululahjoja, vapaa-aikaa ja hyväntekeväisyyttä, mutta sitten homma alkoi lähtemään käsistä ja päätin, että julkaisen koko totuuden vasta joulukuun jälkeen.

Ja tässä se nyt on. Otin säästötileiltä yhteensä 1.700 euroa ”vähän ekstraa” joulukuulle. Suurimmat rahareiät olivat:

  • Vapaa-aika: kävin äärimmäisen huolettomasti ulkona lounaalla, ostelin take away kahveja tms. Yhtenä opiskelupäivänä Helsingissä sain menemään 80 euroa ja yhtenä viikonloppuna kavereiden kanssa Helsingissä sain menemään 200 euroa. Well done!
  • Tavarat: ostin itselleni housut (120 euroa) ja uusia meikkejä 250 eurolla (jaiks, mutta siis otin Stockan palvelun, jossa meikkaaja meikkasi mut ja samalla suositteli, että mitä kannattaisi hankkia. Palvelun hinta olisi ollut 90 euroa, mutta jos ostaa yli 200 eurolla niin palvelu on ilmainen eli pakkohan se oli ostaa.. ja siis koen, että kaikki ostot on tarpeellisia, meikkivarantoni oli melko heikko ja vanha)
  • Sijoitukset: ostin osakkeita ja useampaa rahastoa.

Muuten asiat menivät suht suunnitelmien mukaan. Jouluruokaan en saanut kulutettua suuremmin rahaa ja joululahjojenkin kanssa pysyin budjetissa. Oli tarkoitus laittaa rahaa hyväntekeväisyyteen enemmän, mutta se vähän unohtui kaikessa kiireessä (kun oli kiire tuhlata itseeni..). Tarvitsee nyt siihen keskittyä, joka tapauksessa on tarkoitus nostaa kuukausihyväntekeväisyyssummia, kun taas palaan töihin. En ole vielä päättänyt kuinka paljon vai jospa ottaisin neljännen kk-lahjoituskohteen vielä tähän mukaan.

Yllättäen säästötileille ilmestyi vuoden viimeisenä päivänä tilikorkoja ja ne kaikki laitoin mun sinking funds -tilille. Summat olivat oikein valtavia :D

Mutta olipa kivaa käyttää rahaa huolettomasti. Jotenkin tosi vapauttavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...